SCIOS Scope 8 en 10 inspectie

In de ARBO wet is vastgelegd dat je organisatie aan wettelijke eisen moet voldoen. Dit begint met een opleverkeuring als de NEN 1010 en een periodieke keuring zoals de NEN 3140 norm. Daarnaast gelden de SCIOS Scope inspecties. Scope 8 is onderdeel van de NEN 3140 norm en keurt en inspecteert de elektrotechnische installaties en elektrische hulpmiddelen (handgereedschappen). De SCIOS Scope 10 gaat over het inspecteren van elektronisch materiaal op brandveiligheid. Daarmee heeft de Scope 10 een ander doel dan de Scope 8. Wel vallen ze beide onder de NEN 3140 norm.

Ruud van Houtum

Inspecteur

Van Stratum is een gecertificeerd SCIOS inspectiebedrijf. Dit houdt in dat een NEN 3140 inspectie aan extra eisen moet voldoen, dit resulteert in een kwalitatievere inspectie van jouw installatie. 

 

Wat is de Scope 8 inspectie?

SCIOS Scope 8 is een kwalteitstoetsing van de NEN3140. In de ARBO wet is vastgelegd dat de elektronische installatie in je organisatie aan wettelijke eisen moet voldoen, zoals de NEN 3140 norm. In de NEN 3140 norm is vastgelegd dat elektrotechnische installaties en elektrische hulpmiddelen (handgereedschappen) periodiek moeten worden gekeurd en geïnspecteerd door een gecertificeerd keuringsbedrijf. Bij Van Stratum wordt deze norm getoetst volgens de kwaliteitseisen van de SCIOS Scope 8. Wij zijn een gecertificeerd SCIOS inspectiebedrijf. Dit houdt in dat een NEN 3140 inspectie aan extra eisen moet voldoen, dit resulteert in een kwalitatievere inspectie van jouw installatie. Lees hier meer over Scope 8 en NEN 3140en de verschillen ertussen.

 

Wat is de Scope 9 inspectie?

De SCIOS Scope 9 keuring is bedoeld om alle elektrische gereedschap, zowel vast opgesteld als handgereedschap, te keuren. U wilt toch ook dat uw medewerkers met veilig materiaal werken? Als de Scope 9 is uitgevoerd wordt middels een risico-inventarisatie bepaald hoe vaak een herinspectie nodig is. Volgens de ARBO wetgeving is het verplicht om je medewerkers veilig gereedschap te bieden. met een Scope 9 rapport weet je wat er eventueel mankeert of afwijkende meetwaarden heeft. Zo kun je altijd zorgen voor kwalitatief veilig gereedschap. De keuring geschiedt volgens de NEN 3140 en de kwaliteitsnormen die binnen Scope 9 gesteld zijn.

 

Wat is de Scope 10 inspectie?

De SCIOS Scope 10 keuring is bedoeld om alle elektrische gereedschap, zowel vast opgesteld als handgereedschap, te keuren op brandrisico. U wilt toch ook dat uw medewerkers met veilig materiaal werken? Volgens de ARBO wetgeving is het verplicht om je medewerkers veilig gereedschap te bieden. met een Scope 10 rapport weet je wat er eventueel mankeert of afwijkende meetwaarden heeft. Zo kun je altijd zorgen voor kwalitatief brandveilig gereedschap. De keuring geschiedt volgens de NEN 3140 en de kwaliteitsnormen die binnen Scope 10 gesteld zijn.

 

Keurmeester SCIOS Scope inspecties

Ben je op zoek naar een keurmeester voor een NEN 3140 keuring met Scope 8, 9 en 10 kwaliteitsnormen van je elektrische installatie en handgereedschap? Van Stratum Techniek is gecertificeerd om NEN 1010 en NEN 3140 keuringen uit te voeren. Dankzij onze jarenlange ervaring voeren onze keurmeesters de NEN 3140 keuring snel en efficiënt uit, zodat bedrijfsprocessen zo min mogelijk onderbroken worden. Van Stratum Techniek voert NEN 3140 keuringen uit binnen 20 kilometer rondom Eindhoven. Neem vrijblijvend contact op via 040 – 28 000 28 of stuur een e-mail naar info@vanstratum.nl.

 

Aanvraag inspectie

Vul het formulier in om de inspectie aan te vragen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV