Thermografische inspecties

Tijdens een thermografische inspectie onderzoeken we snel de conditie van een elektrotechnische installatie. Dankzij een speciale infraroodcamera wordt duidelijk welke onderdelen of componenten teveel warmte afgeven of veel warmer zijn dan de componenten in hun omgeving.
Naast het extra energieverbruik leiden die namelijk vaak tot storingen. Na het thermografisch onderzoek kunnen we direct maatregelen nemen om schade en uitval te voorkomen.

Ik wil een thermografische inspectie inplannen

Wat levert de thermografische inspectie jou op?

Thermografisch onderzoek heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Je weet snel in welke staat je elektrotechnische installatie is
  • Snel duidelijkheid over onderdelen die niet optimaal presteren
  • We nemen maatregelen om storingen en uitval te voorkomen
  • Snel inzichtelijk waar je installatie warmte verliest

Goede elektrotechnische installaties staan doorgaans aan de basis van bedrijfsprocessen. Zonder deze installaties kun je niet of minder goed werken. Personeel staat bijvoorbeeld stil en dat brengt kosten met zich mee. Een thermografische inspectie geeft inzicht in waar onderhoud nodig is. Warmteontwikkeling door slechte, losgetrilde, verbindingen worden bijvoorbeeld snel zichtbaar. En daarmee voorkom je uitval of schades!

 

Hoe voeren jullie deze inspectie uit? 

Onze infrarood camera maakt thermografische foto’s waarop zichtbaar is wat de temperatuur van onderdelen van de elektrotechnische installatie is. Deze meetmethode werkt erg snel. Het geeft dus snel een beeld van de staat van je elektrotechnische installatie. Thermografisch onderzoek is niet gebonden aan branche of sector.

 

Ik wil een thermografische inspectie laten uitvoeren

Bij Van Stratum Techniek verzorgen we thermografische inspecties in Eindhoven en omgeving. Zit je bedrijf in regio Eindhoven en wil je een thermografische inspectie laten uitvoeren? Neem contact met ons op om een afspraak te plannen.

 

 

Expertise in huis

"Thermografische inspecties laten wij graag uitvoeren door Van Stratum Techniek omdat zij zowel de expertise als juiste apparatuur in huis hebben."

Thermen

Ja, ik wil graag teruggebeld worden

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen contact met je op. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en gebruiken we deze enkel om eenmalig contact met je op te nemen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!