Nieuwe samenwerking met Philips (Signify) in de strijd tegen corona!

Pure bescherming tegen virussen en bacteriën is in deze tijd nog meer noodzaak geworden.

Daarom zijn wij trots om te melden dat we gecertificeerd partner zijn voor de Philips UV-C oplossingen van Signify. Onze gecertificeerde en getrainde specialisten behoren tot de eersten in Nederland die de UV-C armaturen en oplossingen mogen plaatsen. Zij hebben kennis van alle veiligheidseisen voor een juiste installatie van armaturen en lampen met UV-C straling en kunnen je adviseren over een correct en veilig gebruik.

 

Wat is UV-C?

UV-C straling is een bekend desinfectiemiddel en geschikt om lucht, water, oppervlakken en voorwerpen snel en grondig te desinfecteren. Als de lucht of oppervlakken in aanraking komen met deze straling zijn binnen 6 seconden alle bacteriën en virussen hierin of hierop uitgeschakeld.

Al 40 jaar lang wordt deze straling succesvol toegepast om risico op infecties te verkleinen.

Alle virussen en bacteriën die door de jaren heen in aanraking met de UV-C straling zijn geweest werden geïnactiveerd.

Signify heeft de afgelopen jaren hun expertise ingezet om armaturen en toepassingen voor het veilig verwerken van UV-C straling in publieke ruimtes te ontwikkelen. En Van Stratum Elektrotechniek is een van de geselecteerde en getrainde partners om deze oplossing veilig te mogen installeren.

Waar en hoe kun je UV-C inzetten?

We lopen allemaal het risico om virussen en bacteriën op te lopen en te verspreiden, COVID-19 heeft ons dat akelig duidelijk gemaakt. In ruimten waar veel mensen komen of veel materialen ontsmet moeten worden kun je UV-C straling inzetten. De Signify armaturen en lampen bieden daarmee extra bescherming en een veilig gevoel. Denk aan klaslokalen op scholen maar ook in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, gemeentehuizen, wachtkamers, kleedlokalen, kantoren, winkels en restaurants. Er zijn verschillende toepassingen voor UV-C straling, voor elke ruimte is een veilige toepassing mogelijk.

  • Armaturen: De UV-C armaturen worden meestal aan uw plafond bevestigd, zodat de straling niet in aanraking komt met personen. Met deze oplossing wordt met name de circulerende lucht in een ruimte gedesinfecteerd. Er zijn een aantal verschillende armaturen verkrijgbaar.
  • Desinfectiekamers: De Philips BioShift UV-C desinfectiekamer is een gesloten kast en bedoeld voor het desinfecteren van kleine objecten en materialen zoals presentatiematerialen, pointers, afstandsbedieningen,  scanners, headsets of pakketjes.

   

 

Is UV-C straling gevaarlijk?

UV-C straling kan schadelijk zijn voor mens en dier. Het kan schade veroorzaken aan de ogen en de huid als men er direct mee in aanraking komt. De armaturen en oplossingen van Philips en Van Stratum zijn zo ontworpen en gemaakt dat blootstelling aan de schadelijke UV-C straling niet mogelijk is.

De producten die Signify heeft ontwikkeld zijn voorzien van strenge veiligheidseisen. Alleen gecertificeerde partners zoals Van Stratum mogen deze installeren. Bij een juiste installatie van de UV-C lampen volgens de geldende veiligheidseisen vormen ze geen enkel risico in het gebruik.

 

Kennismaken met UV-C?

Van Stratum is  één van de weinige gecertificeerde en gecontracteerde partners. Voor meer informatie over UV-C-verlichting lees hier verder. Heb je interesse in het installeren van UV-C-verlichting voor en virusvrije omgeving neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar het laatste nieuws over elektro-, installatietechniek en veiligheid.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV