Het verschil tussen BREEAM en LEED

In de nieuwbouw hebben we steeds vaker te maken met BREEAM of LEED certificeringen. Beiden zijn wereldwijd geaccepteerde programma’s om het design en constructie van gebouwen een bepaalde mate van duurzaamheid mee te geven.

Van Stratum heeft de juiste expertise in huis om je te begeleiden in dit proces op elektrotechnisch gebied. In Nederland wordt op dit moment het meest gebruik gemaakt van BREEAM. Deze certificeringsmethode heeft als doel een duurzaam gebouwde omgeving. Wereldwijd wordt het LEED certificatieschema veel gebruikt.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is wereldwijd het meest gebruikte instrument voor het meten en certificeren van de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. In Nederland is het duurzaamheidskenmerk sinds 2009 actief. Belangrijke doelen van BREEAM zijn het realiseren van een minimale impact op het milieu en daarnaast internationale markterkenning. Door middel van de duurzaamheidsscore die op het einde van een project aan een bouw wordt erkend, wordt het gebouw op waarde beoordeeld door de markt.

Het duurzaamheidskenmerk geeft jou, als installateur, de handvatten om een duurzaam nieuwbouwproject en/of renovatie te realiseren. Denk bij nieuwbouwprojecten aan onder andere woningen, kantoren, scholen, industriële gebouwen.

LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design, komt van origine uit Amerika en bepaalt de duurzaamheidsprestatie van een gebouw. Het kan toegepast worden op bijvoorbeeld nieuwbouw, renovaties en bestaande bouw en naast alleen gebouwen kan het ook gelden voor een bepaald gebied. Het LEED-certificaat werkt op basis van punten en wegingen waardoor verschillende scores haalbaar zijn.

 

Waarom Breeam toepassen? 

Door het toepassen van een BREEAM of LEED certificering wordt je gebouw duurzaam en toekomsbestendig. Deze manier van bouwen levert uiteindelijk een kostenbesparing op en creëert een gezonde omgeving voor de gebouwgebruikers.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!