Zekerheid door inspecties & keuringen

Je wilt natuurlijk dat jouw elektrotechnische installaties perfect werken. En dat iedereen veilig aan de slag kan: zonder storingen, oponthoud, ergernissen, ongelukken of onverwachte kosten. Wij willen hetzelfde. Dus stellen we alles in het werk om jouw installaties optimaal te laten presteren. Dat kunnen we! Want Van Stratum richt zich al decennia lang op bedrijfszekerheid en efficiency. Het is daardoor onze tweede natuur om alert te zijn én te blijven.

Ruud van Houtum

Inspecteur

Hoe werkt een inspectie?

Om een keuring uit te voeren werken we (al dan niet verplicht) met verschillende inspecties. 

 • Allereerste kijken we tijdens onze werkzaamheden na of alles automatisch of naar behoren werkt. 
 • Van tijd tot tijd is het ook noodzakelijk om een elektrotechnische installatie grondiger te controleren. Denk hierbij aan:
  • NEN 3140 (om te zien of een en ander aan de eisen en normen voldoet)
  • Een thermografische inspectie (om te achterhalen waar zich problemen zouden kunnen voordoen)
  • Of een Power Quality Analyse (om de performance van de diverse onderdelen van de installaties te meten). 

Elk van deze technische controles en inspecties kunnen we uiteraard voor je uitvoeren.

 

Problemen voorkomen

Ook jouw organisatie wordt door ontwikkelingen steeds afhankelijker van netwerk(en) en technische installatie(s). Die moeten daarom zeer goed onderhouden worden. Een taak die vaak veel tijd kost en waarbij specifieke kennis vereist is. Wij kunnen dat werk voor je uit handen nemen. Of het gehele onderhoud en beheer van de technische infrastructuur zelfs helemaal van je overnemen.

Zo doen wij waar we goed in zijn, terwijl jouw medewerkers ongestoord kunnen doorgaan met hun werk. In de afgelopen decennia bleek deze werkverdeling voor veel klanten de ideale oplossing om problemen in de toekomst voor te zijn.

 

Welke inspecties voeren wij uit?

 • ARBO wet vastgelegde inspecties: NEN 3140, NEN 1010, Scios Scope 8, 9 en 10.
 • Thermografische inspecties: hiermee onderzoeken we de conditie van je elektrotechnische installatie. Dit geeft inzicht in welke onderdelen of componenten teveel warmte afgeven of warmer zijn dan anderen. Dit kan namelijk leiden tot storingen. 
 • Power Quality analyses, ook wel netanalyse genoemd: hiermee meten we de kwaliteit van de elektriciteit in je pand. Dit is nodig omdat bedrijven steeds meer apparaten met sterk wisselende vermogens op hun netwerk aansluiten. 
Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV