Gebouwautomatisering

Gebouwautomatisering gaat veel verder dan alleen het aansturen van verlichting en verwarming. Het gaat om het creëren van een geïntegreerd systeem waarbij gebruikers en gebouwdata worden gebruikt om het gebouw optimaal te laten functioneren. Met behulp van KNX, een open standaard voor woning- en gebouwautomatisering, kunnen we verschillende systemen in het gebouw naadloos met elkaar laten communiceren en besturen.

Monitoren, analyseren en bijsturen

Om verschillende systemen met elkaar te laten communiceren en bij te kunnen sturen, installeren wij diverse sensoren in het gebouw, zoals bewegings-, temperatuur- en CO2-sensoren. Deze sensoren verzamelen voortdurend gegevens over de omgeving en het gebruik van het gebouw. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en gebruikt om het gebouw efficiënter te laten functioneren. Bijvoorbeeld, wanneer een ruimte niet wordt gebruikt, schakelen we automatisch de verlichting en verwarming uit om energie te besparen. Ook kunnen we de verlichting aanpassen op basis van de hoeveelheid daglicht, waardoor we het energieverbruik verminderen.

Door gebouwdata te verzamelen en te analyseren, kunnen we trends en patronen identificeren die kunnen leiden tot verdere optimalisatie. We kunnen bijvoorbeeld inefficiënte systemen opsporen en aanpassingen maken om het energieverbruik te verminderen en de duurzaamheid van het gebouw te verbeteren.

Onze aanpak van gebouwautomatisering met behulp van KNX, sensoren en Power-BI stelt ons in staat om duurzame en energiezuinige gebouwen te creëren. We streven ernaar om het energieverbruik te verminderen, het comfort te verbeteren en de ecologische voetafdruk van bedrijfsgebouwen te verkleinen.

Jac van Stratum

Directeur

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijfsgebouw kunnen transformeren in een intelligent en energiezuinig slim gebouw.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV