Bespaar energie met aanwezig-heidsdetectie

Blijft de verlichting binnen jouw pand vaak onnodig branden? Zonde! En heel eenvoudig te voorkomen. Met slim geplaatste aanwezigheidsdetectie zorg je ervoor dat de lampen energie verbruiken op het moment dat iemand in de ruimte is.

Hoe werkt aanwezigheidsdetectie?

We plaatsen, afhankelijk van de situatie bewegingssensoren in het plafond. Deze worden aangesloten op een of meerdere verlichtingsarmaturen. Het licht wordt dan op basis van aanwezigheid van mensen in de ruimte geschakeld of gedimd. Je kunt je voorstellen dat een dergelijke oplossing energie gaat besparen. Denk maar eens aan die gang of voorraadruimte waar weinig doorloop is. Hoe vaak vergeten mensen niet het licht uit te doen? Vooral onbemande ruimten zoals toiletten, magazijnen, kleedkamers of kantoorruimtes zijn interessant om te voorzien van aanwezigheidsdetectie.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw pand en wat jij kunt besparen? 

Als je een ruimte hebt met veel natuurlijk licht (bijvoorbeeld grote ramen) kunnen we naast aanwezigheidsdetectie ook werken met lichtdetectie. Bij lichtdetectie bepaal je vooraf welke lichtsterkte wenselijk is in de betreffende ruimte. Met behulp van sensoren wordt de verlichting naar het gewenste niveau gebracht. In ruimten met veel natuurlijk licht betekent dat de verlichting vaak niet aan hoeft. Indien het donker(der) wordt regelt de sensor de verlichting zo dat de ingestelde sterkte wordt bereikt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV