Corona impact bij Van Stratum Elektrotechniek

Ook voor ons bedrijf heeft het Coronavirus grote gevolgen. Hieronder delen wij met u hoe we hier bij Van Stratum Techniek intern mee om gaan.

Het Coronavirus heeft inmiddels een flinke impact op ons leven, zowel privé als zakelijk. Iedere collega verwerkt die impact op zijn of haar manier. We moeten begrip tonen voor elkaar en elkaar daarin de ruimte geven.

We hebben onze medewerkers opgedragen om de voorgeschreven maatregelen van het RIVM (www.rivm.nl) in acht te houden en daar naar te leven, niet alleen tijdens het werk maar ook daarbuiten, in de privésituatie.

Zakelijk is het een erg rare tijd. Elke dag is anders. Er is nog geen paniek maar bij sommige klanten zijn we niet meer welkom of worden er maatregelen of beperkingen opgelegd. Bij andere klanten zijn er geen belemmeringen. Er zijn ook kansen omdat de productie stil valt bij klanten waardoor werkzaamheden naar voren worden gehaald. Kortom, het is elke dag reageren op de actualiteit van het moment. De overheid wil de economie niet stopzetten, bedrijven blijven actief, wij doen wat binnen onze macht en mogelijkheden ligt om op een veilige manier, maximaal aan het werk te blijven.

Het Coronavirus beïnvloed onze bedrijfsprocessen. Afgelopen week hebben we de eerste signalen gekregen van opdrachtgevers die geen werkzaamheden meer toestaan. We verwachten dat deze werkzaamheden voor langere tijd worden uitgesteld. De komende week en weken gaat dat zijn effect hebben op onze planning. Waarschijnlijk dat we de aankomende weken niet (volledig) aan het werk zijn. We onderzoeken of we een tegemoetkoming in de loonkosten kunnen krijgen via de noodmaatregelen van de overheid. De regels van dit noodfonds worden steeds duidelijker.

Het kan ook zijn dat we je vragen tijdelijk ander werk uit te voeren of bij een andere klant. We kunnen niet alles voorzien, maar willen je wel vragen om met ons mee te denken en flexibel te zijn.

Bij Van Stratum Techniek zijn de volgende regels (nog steeds) van kracht:

 1. Was je handen regelmatig met water en zeep. Wrijf de handen lang genoeg over elkaar, zorg dat de boven- en onderkant goed bedekt zijn met zeep. Wrijf hierbij ook alle vingertoppen, de ruimte tussen je vingers en je polsen goed in. Spoel de handen goed af en droog ze vervolgens zorgvuldig met een papieren handdoek.
 2. Heb je hoest-, koorts- of verkoudheidsklachten, blijf dan thuis en vermijd sociaal contact. Bel je huisarts bij hoge koorts en meld het bij de planning. (kijk voor klachten naar onderstaand schema van de RIVM).
 3. Hoest en nies in je elleboog.
 4. Gebruik papieren zakdoekjes.
 5. Vermijd fysiek contact. Schud geen handen en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt ook voor monteurs die bij klanten komen of samen werken op de bouwplaats.
 6. Diegene die thuis kunnen werken, werken ondertussen zoveel mogelijk thuis.
 7. Op kantoor hebben we de collega’s uit elkaar gezet om zo min mogelijk persoonlijk contact te hebben.
 8. De kantine gaat dicht om te zitten. Koffie en/of thee haal je alleen nog voor jezelf. Eten doe je aan je bureau of je gaat een rondje lopen buiten.
 9. Er komen schoonmaakdoekjes om het koffiezetapparaat schoon te maken.
 10. Alle interne en externe vergaderingen die niet noodzakelijk zijn voor de voortgang van projecten of de bedrijfscontinuïteit zijn afgezegd. Gebruik middelen als conference calls (kan gewoon met je telefoon), Skype of Microsoft Teams.
 11. Als je de komende tijd bij particulieren thuis moet werken en je komt in een ongewenste situatie terecht, ben je vrij om zelf adhoc te beslissen wel of niet aan het werk te gaan. Doet de klant hoestend en proestend de voordeur open? Dan neem je zelf het besluit om, uit preventief oogpunt, niet aan het werk te gaan.
 12. Zorg ervoor dat je met maximaal 2 personen in ruimtes bent zoals kantines en bouwketen. Maak afspraken over wie wanneer luncht, ga een stukje wandelen of eet je boterham achter je bureau.
 13. We zorgen voor een schonere werkomgeving. De toetsenborden, muizen en  bureaus worden 2 keer per week gedesinfecteerd. Zorg er dus voor dat op dinsdag- en vrijdagmiddag je bureau leeg is. Maak je bureau en/of werkomgeving zelf ook regelmatig schoon. Denk ook aan het schoonhouden van je auto of bedrijfsbus!
 14. We proberen te voorkomen dat er meerdere collega’s in een voertuig zitten. Dat staan we alleen toe als beide collega’s klachtenvrij zijn (niet hoesten, geen koorts of verkoudheid) en het er samen over eens zijn dat ze zich veilig voelen.

Het is een rare tijd. We weten nog niet hoe lang deze onzekere periode gaat duren maar laten we proberen deze periode zo goed mogelijk door te komen. Daarvoor is ieders medewerking hard nodig, samen staan we sterk! Laten we in deze tijd samen de schouders eronder zetten zodat we na deze crisis ons werk weer snel kunnen oppakken. We zijn een mooi en sterk team!

Als er meer informatie bekend wordt, plaatsen we dat bij het nieuws op vanstratum.nl

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar het laatste nieuws over elektro-, installatietechniek en veiligheid.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV