Signify UV-C verlichting toegepast bij DAF Trucks

Trots op een geweldige prestatie!

Nadat het ons als Van Stratum Techniek eerder al was gelukt om een van de eerste gecertificeerde Signify UV-C installateurs te worden, is het ons nu ook gelukt om als een van de eersten een UV-C project te realiseren!

Het eerste project

Bij onze vaste klant DAF Trucks in Eindhoven hebben we in gebouw A70, 3 conferentieruimtes voorzien van in totaal 9 Signify Philips Upper armaturen. Het stralingsniveau boven de 2,3 meter is zo ingeregeld dat de in de lucht circulerende virussen en bacteriën worden geëlimineerd. De ruimtes zijn volledig veilig om in te verblijven. Het stralingsniveau op 1,7 meter (de normhoogte) is zo laag veilig dat er nog geen nadelige gezondheidseffecten zijn als men 30 jaar lang, 8 uur per dag in deze straling zou verblijven.

Veilig werken

  • Na de installatie zijn de lampen pas geplaatst.
  • De straling is daarna, in nauwe samenwerking met Signify Lighting Academy, gemeten volgens het vooropgezette meetgrid.
  • Daar waar de straling te hoog was (als 2 stralingsbronnen elkaar versterken is er sprake van een hotspot) zijn er maatregelen genomen om de hotspot op te heffen.
  • Na een paar dagen hebben we volgens grid nog een controlemeting gedaan, waarna het project is opgeleverd.

De ruimtes kunnen nu veilig en virusvrij gebruikt worden terwijl de armaturen hun desinfecterende werking op de lucht in de ruimte verrichten. Door het gebruik van UV-C van Signify worden in de lucht circulerende en aanwezige virussen en bacteriën namelijk geëlimineerd.

Wij bedanken DAF Trucks voor het in ons gestelde vertrouwen en Signify voor de soepele samenwerking tijdens dit eerste gezamenlijke UV-C project!

 

Meer weten over UV-C verlichting?

In dit artikel staat uitgelegd hoe UV-C verlichting werkt en meer over onze samenwerking met Signify.

Of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een passend advies.

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar het laatste nieuws over elektro-, installatietechniek en veiligheid.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV