De Weeffabriek - Sfeervol en energiezuinig

Cultureel Centrum De Weeffabriek (voorheen Hofdael) uitte de wens om enerzijds met licht meer sfeer te willen creëren en anderzijds te willen besparen op energiekosten.

Er is hier gekozen om KNX toe te passen. Dit met als voordeel dat wij alle wensen en aanvullingen in 1 systeem kunnen onderbrengen en het toekomstbestendig is. Bij de bar is een touchscreen geplaats waar de medewerkers de verlichting bedienen. De medewerkers kunnen nu met één druk op de knop in de foyer de gewenste sfeer creëren; grote lampen uit, spots dimmen, hanglampen gedimd aan.

Daarnaast zijn de kantoren in De Weeffabriek voorzien van nieuwe verlichting met daglichtregeling. De lichtintensiteit wordt afgestemd op het daglicht (hoe meer daglicht, hoe minder kunstlicht v.v.) en is gekoppeld aan de automatische zonwering. Middels een weerstation wordt de hele dag het weer in de gaten gehouden, bij regen of storm gaan de screens automatisch omhoog. Bij een bepaalde stand van de zon gaan de screens automatisch omlaag.  Dat geeft optimaal comfort voor de gebruikers.

Omdat alles in 1 systeem (KNX) is ondergebracht is het ook mogelijk om bepaalde informatie uit het gebouw te halen (Smart Building) waar weer besparingen mee gedaan kunnen worden of die kan worden gebruikt om meer inzicht te geven.

De Weeffabriek is klaar voor de toekomst: sfeervol, energiezuinig en comfortabel.

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar het laatste nieuws over elektro-, installatietechniek en veiligheid.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!
PSV